Riskettan Borlänge

Vi erbjuder riskettan på IA Trafikskola Riskettan (eller riskutbildning del 1) är den första av två obligatoriska riskutbildningar där du som körkortselev får kunskap om, och chansen att diskutera, olika slags riskbeteenden i trafiken. Här är några av de saker som du får gå igenom när du gör riskettan :

• Hur olika slags distraktionsfaktorer påverkar dig som förare. Såsom medpassagerare, mobiltelefoner, stress och trötthet.

• Reglerna för rattfylleri, droger och trötthet i trafiken.

• I riskettan ingår även utbildning om hur attityder och beteenden påverkar dig som bilförare.

• Statistik och olycksbenägenhet hos demografiska grupper, såsom kvinnor/män, yngre/äldre.

• vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

Riskettan obligatorisk för B-körkort

Utbildningen är obligatorisk för B-körkort och är giltig i fem år.

 

 

Er bokning blir bindande så snart den bekräftas muntligt eller via hemsidan. Avbokning eller ändringar får ske senast dagen innan kl 13:00.

OBS! Glöm inte att ta med giltig legitimation och att vara på plats 15 min innan kursstart!

För att boka Riskettan kontakta oss via telefon eller mail så hjälper vi dig vidare

 

 

 

 

Risktvåan

Halkbana

Hos oss på IA Trafikskola kan du enkelt boka halkbana. Risktvåan, där halkbanan ingår, börjar med en teoretisk genomgång och diskussion av de situationer som kan uppstå. Eleven kommer därefter att få praktisera körning på halkbana och känna på hur fordonet reagerar på olika slags underlag och förutsättningar.

Risktvåan, inklusive körning på halkbana, är cirka fyra timmar lång och omfattar mänskligt beteende, bilens beteende och körning under särskilda förhållanden.

När du genomgår risktvåan är målsättningen att du ska få praktisera bilkörning och på det viset lära dig att undvika farliga situationer som kan uppstå i trafiken. I detta ingår att prova på att köra bil på halt väglag, på en noga utarbetad halkbana.

Målsättning med halkbana

En grundläggande målsättning med risktvåan och körning på halkbana, är att öka elevens förståelse för risker i trafiken, som körning på halt väglag eller andra svåra förhållanden.

Detta uppnår vi genom att eleven får prova på risksituationer under kontrollerade former. På halkbanan kan vi skapa en upplevelse och en konkret förståelse för svårigheterna som bara är möjlig genom praktiska erfarenheter.

Utbildningen är obligatorisk för B-körkort och är giltig i fem år.

Er bokning blir bindande så snart den bekräftas muntligt eller via hemsidan. Avbokning eller ändringar får ske senast dagen innan kl 13:00.